7 grunde til at du skal have hund

Kæledyr er en god investering af mange årsager. Særligt hunden, der ofte bliver kald menneskets bedste ven, har en plads i mange danske familiers hjerter. De fleste betragter endda hunden som et regulært familiemedlem på lige fod med både børn og voksne.

I denne artikel får du 7 gode grunde til, at du og familien skal anskaffe jer en hund.

  1. Menneskets bedste ven

”Når man har læst sin avis og lukket for radioen, trænger man til at tale med sin hund.”

Det velkendte Storm P. citat om menneskets bedste ven holder også den dag i dag. Måske er det i stedet nyhederne på ipaden eller arbejdsmailen, der er lukket ned for, men hunden giver stadigvæk den samme glæde. Hunden er den mest loyale ven og vil altid være der for dig.

Din bedste ven fortjener det bedste foder. Klik her for en dyrehandel der sælger rigtig hundemad i nærheden af Frederiksberg.

  1. Hunde modvirker depression og stress

Øjenkontakt og fysisk kontakt med hunden frigiver lykkestoffet oxytocin, der modvirker depression. Når du kæler med din hund, nedsættes også stresshormonet kortisol. Det er også velkendt, at hundeejere griner mere end ikke-hundeejere.

  1. Daglig motion

Hunden tvinger dig til at komme ud i naturen og bevæge dig hver dag. Hunden skal have sine daglige gåture, og den skal også gerne aktiveres med leg og træning.

  1. Mindsker ensomhed

Hunden kan, særligt for gamle mennesker, mindske ensomhed. Den daglige kontakt med hunden giver en følelse af, at man ikke er alene. Som hundeejer indgår du naturligt i et fællesskab, og det er en nem måde at komme i kontakt med andre mennesker, som du møder på en gåtur.

  1. Forbedrer dit helbred

Hunden kan faktisk være med til at forbedre dit immunforsvar. Hunden nedsætter udskillelsen af kortisol, der ellers nedbryder dit immunforsvar. Det er også målt, at blodtrykket falder, når man aer en hund.

  1. Modvirker allergi

Hunden udvikler bakterier, der beskytter dig og din familie mod infektioner og allergier. Hvis du har børn med allergi, kan en hund være en god løsning.

  1. Skaber tryghed

En hund skaber en naturlig tryghed for dig og din familie. Det bliver nemmere at falde i dyb søvn, da du har en ”vagthund”. Du kan være sikker på, at hunden nok skal vække dig, hvis der sker noget.