Der er forskel på lyd

Der findes ikke nogen større stemningsdræber, end hvis lyden ikke er i orden til festen. Om det drejer sig om en firmafest, et studentergilde, en gymnasiefest eller noget helt fjerde, så skal lyden bare være i orden. Især når det omhandler et større arrangement, er det vigtigt, at højtalerne kan spille lokalet op, og at lyden er af ordentlig kvalitet.

Det kan være en fordel at leje fremfor at købe

Alt efter hvilken type arrangement, der er tale om, skal det tages med i overvejelserne, om der skal investeres i lydudstyr, eller om det skal lejes. Højtalere af god kvalitet kan let koste kassen, og det er ikke altid værd at investere i. Til en fest, som skal gentages flere gange om året, kan det muligvis godt betale sig at investere i udstyr. For eksempel afholdes der ofte gymnasiefester, og hvis festudvalget skal leje udstyr hver tredje måned, er det måske mere profitabelt at indkøbe højtalere, der kan blive sikkert opbevaret mellem festerne, fremfor at leje hver gang. Det kræver dog, at festudvalget selv kan finde ud af at opstille og tilslutte udstyret, samt at de er indstillede på, at de ikke får den nyeste teknologi hver gang. Er der derimod tale om en årlig firmafest eller en 18 års fødselsdag, er det langt mere fornuftigt at leje udstyr af en professionel. Ved udlejning sikrer man sig professionel rådgivning til at finde det rette udstyr til formålet, den korrekte opsætning af højtalerne og den nyeste teknologi. Lejer man udstyr er man også sikker på, at udstyret er i orden, hvorimod ejet udstyr, der har stået hengemt på et loft eller i en kælder, let kan være i stykker eller fremstå grimt fra sidste fest.

Tid til at nyde fremfor at yde

Hvis du som privatperson, som del af festudvalget eller som chef for firmaet skal stå for en fest er det klart sjovest, hvis du selv har mulighed for at deltage og nyde festen på samme niveau som de andre festdeltagere. Skal der benyttes avanceret lydudstyr til et større set up, er der mange ting, der skal være styr på i forhold til levering, montering og installering. Det er derfor en fordel at få en erfaren tekniker til at stå for det hele, så man selv kan være en god vært og nyde festen, man har skabt.