Derfor er et sabbatår en fordel for dine fremtidige jobmuligheder

Sommeren er over os, og det betyder, at de flotte, hvide studenterhuer pryder gadebilledet. Er du netop blevet færdig i gymnasiet, og har du endnu ikke fundet ud af, hvad du vil efter sommerferien? Så er du i samme båd som mange andre, og så er et sabbatår måske lige noget for dig. Mange vil mene, at det er bedst at fortsætte direkte på en videregående uddannelse, så man hurtigst muligt kan blive færdig og komme videre i systemet. Men der er altså fordele ved at slå bremserne i og tage en pause, inden du som nybagte student eller studine kaster dig ud i den næste uddannelse. En af de største fordele er, at du får mere tid til at tænke over, hvad du vil, og at du derfor får bedre chancer for at vælge rigtig uddannelse første gang. En anden stor fordel er, at de fleste færdiguddannede møder udfordringer ved jobsøgningen, da mange virksomheder vil have, at deres nye medarbejdere har erfaring. Det kan være svært at få nok erfaring, hvis du går direkte fra folkeskole til gymnasium til universitet. Tager du derimod et sabbatår, bliver klogere på dig selv og får erfaring, kan du ende med at blive mere attraktiv for en fremtidig arbejdsgiver.

Rejs ud, oplev verden og bliv klogere

Der er forskellige måder at udnytte et sabbatår bedst muligt på. Mange nyudklækkede studenter vil gerne tjene deres egne penge, og da SU-en ikke følger med i sabbatåret, er det for de fleste nødvendigt med et arbejde. Alt efter, hvilket arbejde man finder, kan man erhverve sig noget erfaring til senere brug, samtidig med at man får sparet penge sammen til en lejlighed, bil, bøger til det fremtidige studie eller måske en større rejse. Det giver nemlig utrolig meget at rejse ud i verden og opleve andre kulturer. Om rejsen går til Asien, USA eller Østeuropa er underordnet – det vigtige er at komme ud at stå på egne ben og møde nye kulturer. En mulighed kan være at stige ombord på et tog og blive fragtet gennem de mest spændende og historiske dele af Europa, og derved både lære noget om Europas kulturarv, stå på egne ben, møde nye, spændende mennesker og lære noget om sig selv. Læs mere om interrail gennem Europa her.

Læs mere om dine muligheder på Ewire.dk.