Hospital vil løse rygerproblem med rigtig skiltning

Det er flere år siden, at der blev indført totalt rygeforbud på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Alligevel har patienter og pårørende røget cigaretter foran hospitalets indgange siden, men det skal være slut. 

 

Det har været helt forbudt at ryge både udendørs og indendørs på Nordsjællands Hospital siden 2010. Men både patienter og pårørende har i visse tilfælde ignoreret det totale rygeforbud, og det vil hospitalsdirektør Bente Ourø have lavet om på. 

 

-Vi kan ikke få folk til at lade være med at ryge, hvilket er til gene for personale og de ikke-rygende patienter, sagde hun til Frederiksborg Amts Avis i starten af maj. 

 

For at komme problemet med rygere foran hospitalet til livs har man derfor etableret særlige rygeområder, som er målrettet til patienter og pårørende med forbindelse til Nordsjællands Hospital, men for at sikre sig, at rygeområderne med tilhørende pavilloner tages i brug af rygerne, kræver det den rette skiltning. 

 

-Håbet er, at rygerne vil benytte pavillonerne. Vi kan se, at de bliver benyttet på steder som i lufthavne og andre arbejdspladser med rygekabiner, sagde Bente Ourø til den samme avis. 

 

De eksempler, hospitalsdirektøren nævner som succesfulde, er kendt for, at rygeområderne er tydeligt markeret med den rigtige skiltning. Derfor skal der også opsættes tydelig skiltning omkring Nordsjællands Hospital, som skal hjælpe med at guide patienter og pårørende hen til rygeområderne, hvis de vil have en smøg. 

 

Står din virksomhed eller organisation i samme situation som Nordsjællands Hospital i forhold til gerne at ville undgå, at rygere nyder deres cigaretter i områder, som ikke er tiltænkt formålet, kan den rette skiltning til de indrettede rygeområder være løsningen. 

 

Læs mere om dine muligheder for et udendørs skilt i flere sammenhænge hos Modulex, der med mange års erfaring tilbyder at skræddersy en skilteløsning til ethvert behov.