Derfor vælger danskerne at skifte fra gammelt fyr til nyt træpillefyr

De seneste år er der sket en kæmpe og bæredygtig udvikling på området for energikilder. Vi vender i stigende grad ryggen til de farlige brændsler, som ikke kan bruges på lang sigt. Dette har blandt andet betydet, at mange af danskerne har fundet alternativer til eksempelvis oliefyret. Ét af disse alternativer er træpillefyret, som stort set kun har fordele med sig. Tre af disse kigges der nærmere på herunder.

 

Din varmeudgifter mindskes

Hvis du tidligere har haft enten gas- eller oliefyr, kender du sikkert godt til de ret høje priser. Det samme gør du, hvis du får leveret elvarme. Med et træpillefyr kan du dog forvente ganske høje besparelser i forhold til ovennævnte, hvilket må siges at være en markant fordel. I pengepungen vil du kunne spare op mod 60% af din varmeregning sammenholdt med et oliefyr. Sammenlignet med elvarme kan du faktisk spare op mod 70%.

 

Fyret betaler hurtigt sig selv ind igen

Det kan godt være, at du tænker, at en besparelse på varmeregningen er lille sammenlignet med prisen på at købe og få installeret et nyt træpillefyr. Men hvis du regner lidt på tiden, som det tager at tilbagebetale fyret med dine varmebesparelser, så er det hurtigt. Som regel vil fyret have tjent sig selv ind igen på 2-4 år afhængigt af fyrets pris. Én af grundene til dette er, at energien kommer fra billige og bæredygtige træpiller, som du blandt andet kan finde af høj kvalitet hos Danish Agro Shoppen. Find et stort udvalg af træpiller her, hvis du står og mangler.

 

Grøn omstilling og moderne tilkobling

Hvis du sørger for at købe et træpillefyr af en ny generation, vil det medbringe to fordele. Først og fremmest bliver du en del af en grøn omstilling, da pillefyret har meget lav forurening. Træpillerne, som brændes, er så komplette, at de stort set ikke forurener. Det er desuden også så effektivt, at de gasser, der kan opstå ved forbrændingen, også brændes.

 

Som en del af den nye generations træpillerfyre vil du opleve en række positive aspekter, som du helt sikkert vil nyde godt af. Du vil kunne styre dit fyr over nettet samt starte og stoppe det, når du har lyst. Du kan også få beskeder omkring, hvis fyret er gået i stå, når det mangler at blive fyldt op med piller, eller hvis der er for store udsving med forbrændingen. På den anden side vil fyret ikke betyde, at dine radiatorer skal ned, da fyret typisk passer til husets eksisterende varmesystemer.