Råd og vejledning til indretning af stue

Stuen er et af de rum i boligen, man opholder sig allermest i, da det er i stuen, man ser fjernsyn, finder betting på sport, læser bøger, har hyggeligt samvær og meget andet. Derfor kan det også være en fordel at få indrettet stuen på en fleksibel måde, således det fungerer i hverdagen, mens indretningen også bør være indbydende til samtale og give rummelige fornemmelser. Dette kan man sikre på flere forskellige måder, og her gives nogle af de bedste råd til, hvordan man skal indrette stuen på den bedst mulige måde.

Flyt møblerne væk fra væggen og fokuser på de stærke sider i stuen

Først og fremmest kan det være en fordel at flytte møbler såsom sofaer, stole, borde og lignende væk fra væggene. Det giver flere forskellige effekter at flytte møblerne væk fra væggen, og en af de effekter er, at man simpelthen får mere plads og en langt mere rummelig fornemmelse, mens mulighederne for bedre belysning er optimeret en hel del. Herudover åbner dette lille trick også for, at man kan stille gulvlamper og planter rundt omkring i stuen, hvilket også er med til at skabe en rummelig fornemmelse. Når man skal indrette stuen, kan det også være en fordel at overveje, hvad stuens stærke sider er, og dette kunne eksempelvis være et vindue, en søjle, en pejs, en havedør eller lignende. Her kan man så vælge med at starte indretningen ud fra centrummet, hvilket kan gøre det lettere at skabe ro og orden i rummet på en meget organiseret måde.

Bordet i centrum og flotte lamper giver det sidste

Når man har fået placeret møblerne væk fra væggen, kan det være lidt udfordrende at finde ud af, hvor langt eksempelvis sofaer, lænestole mv. skal placeres væk fra væggen. Her kan det være en fordel at gå ud fra, at sofabordet er rummets centrum, da det skaber rene og gode linjer i indretningen. Herudover er det også vigtigt at finde den rette type af sofabord, da man ved at have et for stort sofabord kan komme til at gøre rummet mindre. Derimod vil et mindre bord i stuen gøre rummet større og give en hel del mere rumfornemmelse. Det er også vigtigt at have lys i stuen, og her er det vigtigt at placere lamperne på en sådan måde, at de kan give lys til hele rummet, når det er nødvendigt. Det kan være en fordel at placere flere lamper rundt i rummet, da det giver ganske gode muligheder for selv at kunne regulere på, hvor meget belysning der skal være. Her kan man eventuelt vælge lamper, der er med automatisk dæmpning, således man kan vælge lysstyrke ud fra det, man laver.