Derfor er et ERP-system årets bedste investering

ERP står for Enterprise Ressource Planning, og hvis du ikke vidste det, skal du læse med her.

Et ERP-system er nemlig et utroligt smart værktøj for virksomheder, som har brug for overblik over virksomhedens forskellige aktiviteter og processer. Alligevel er der mange virksomheder, der endnu ikke har investeret i et ERP-system. Selvom et ERP-system er en investering i første omgang, er der store gevinster at hente på den lange bane.

ERP holder styr på virksomhedens processer

Som det ligger i navnet, hjælper et ERP-system med at planlægge virksomhedens ressourcer. Det sker ved at systemet sammenkører al virksomhedens data i ét system. Det gælder både økonomi og salg, men også lagerstatus, indkøb og ordrer.

På den måde kan alle i virksomheden følge med i virksomhedens status i realtid. Det betyder, at salgsafdelingen for eksempel kan se, om en bestemt vare er på lager lige nu, eller om den allerede er bestilt hjem i systemet. Medarbejdere kan ligeledes via en mobil enhed opdatere systemet, hver gang de bruger en vare fra sortimentet eller der på andre måder sker ændringer i lagerstatus. På den måde har alle hele tiden det fulde overblik over, hvad der skal købes ind, hvad der kan sælges og hvor de forskellige ordrer er.

Se resultater på bundlinjen med et ERP-system

Ud over at dine kunder får en bedre oplevelse og mere sikker support, viser et godt ERP-system også resultater direkte på bundlinjen. Du mindsker nemlig risikoen for fejl og dobbeltordrer, når du kan følge lagerstatus og ordreprocesser i realtid.

Du behøver aldrig at bestille mere end lige nøjagtig det, du har brug for, og du har altid mulighed for at bestille det, før du løber tør. På den måde har du altså de bedste betingelser for stabil lagerføring og ordrebehandling, hvor alle trin i processen kører perfekt.

På den måde skaber du endnu bedre værdi for dine kunder, som oplever dig som en stabil og troværdig samarbejdspartner. I en tid hvor word of mouth, influencer-marketing og sider som Trustpilot har stor betydning for en virksomheds succes, er det helt essentielt, at dine kunder har en god oplevelse. Det øger også chancen for, at kunden vender tilbage til din virksomhed gang på gang, selvom mange brancher har svært ved at skabe loyale kunder.

Kort sagt: jo bedre din virksomheds processer fungerer, jo bedre kan I betjene kunderne, og jo mere tilfredse kunder får I. Derfor er et ERP-system dén investering, du skal lave i din virksomhed i år­.