Sådan skriver du den perfekte jobansøgning

Selvom finanskrisen har sluppet sit tag, er mange danskere stadig ledige, og står uden job. Vejen til drømmejobbet er ofte en god jobansøgning, der baner vejen til jobsamtalen.

Skriv, så du kommer til samtale

Det overordnede formål med jobansøgningen er at komme til en jobsamtale. Derfor skal du fra start have fokus på at vække læseren interesse. Skriv derfor kun ting i din ansøgning, som er relevant for netop det job, du søger. Igennem din ansøgning bør du holde fokus på hvad du kan tilbyde i den stilling du er interesseret i, og fokuser gerne på konkrete resultater fra tidligere stillinger.

Motivationen er vigtigst

Før i tiden startede ansøgninger næsten altid med de samme, formelle sætninger. Nu er der mere frit slag, og derfor er det oplagt at starte ud med din personlige motivation til netop det job, du er i gang med at søge. Mange virksomheder får hundredvis af ansøgere, hvoraf flere er dygtige, og har relevant erfaring og uddannelse. Din egen motivation er din mulighed for at skille dig ud fra mængden, og den må gerne komme tidligt i ansøgningen.

Overskueligt og relevant CV

Udover din ansøgning er det altid relevant at vedhæfte dit CV til et opslået job. Det kan godt betale sig at bruge lidt tid på at tilrette dit CV til det job du søger. Alt efter hvilke kompetencer jobbet kræver, kan du fremhæve de erfaringer og resultater, som er relevante til stillingen. Herudover er det vigtigt at CV’et er overskueligt og let at læse. Du bør altid starte med din seneste ansættelse, og liste dine ansættelser i omvendt kronologisk rækkefølge.

Et billede siger mere end 1000 ord

Et vellignende billede er et must på en god jobansøgning i 2018. Optimalt får man taget et professionelt billede, men mindre kan også gøre det. Undgå slørede billeder, eller billeder hvor du er til fest eller lignende. Et pænt og godt billede af dig betyder mere for din ansøgning end man lige tror. Hvis du har brug for hjælp til at skrive ansøgning kan du i de fleste a-kasser få personlig rådgivning.