Undgå at tørre dit tøj inden for

Hvis du er en af dem, der hænger dit tøj op på et tørrestativ og lader det tørre inden for, så er det en god ide at læse med her. Du er langt fra den eneste, der gør det, men desværre er det en rigtig dårlig ide. Tøj, der lige er vasket, indeholder store mængder vand og sæbe, hvilket kan føre til et rigtig dårligt indeklima. Luftfugtigheden vil nemlig øges, og luften vil blive fyldt med sæbe, hvilket kan føre til skimmelsvamp og flere husstøvmider i hjemmet.

Gode råd til at tørre dit tøj

Det er altså meget vigtigt, at du tørrer dit tøj med omtanke, hvis ikke det skal blive skadeligt for din sundhed. Det anbefales, at du så vidt muligt hænger dit tøj til tørre uden for dit hjem. Det kan være ude i det fri, i en garage eller i en vaskekælder. Hvis ikke du har en vaskekælder, en garage eller et andet overdækket sted, hvor du kan tørre dit tøj, er det derfor en god ide at tjekke vejudsigten, inden du vasker. Er du nødsaget til at tørre dit tøj inden for, skal du altid undgå soveværelset. Vælg et sted i boligen, hvor der er god ventilation. Nogle badeværelser har f.eks. indbygget ventilationssystem, og nogle rum har bedre mulighed for udluftning end andre. Generelt skal du sørge for at lufte rigtig godt ud, hvis du tørrer dit tøj indenfor. Derudover skal du forsøge at tørre det, når du ikke er hjemme samt undgå at bruge skyllemiddel.

Tør dit tøj i en vaskemaskine

En rigtig god løsning på problemet vil langt hen ad vejen være en tørretumbler. Meget af dit tøj, sengetøj, håndklæder mm. kan sagtens holde til at blive smidt i tørretumbleren. På den måde undgår du alt besværet, det går hurtigere, og det er langt sundere for dit helbred. Er du interesseret i en tørretumbler til dit hjem, så tag et kig her og få råd og inspiration til, hvilken maskine du skal købe.