Ferie: Sådan undgår du sygdom på ferien

Ferien er noget, som de fleste har ventet på længe. Skal man tilmed ud at rejse i ferien, er der ekstra god grund til at glæde sig. For at få mest ud af din kommende rejse er det vigtigt, at du passer godt på dig selv og dit helbred – sygdom kan nemlig ramme pludseligt og desværre ødelægge en ellers fantastisk ferie. For at undgå sygdom på ferien kan du med fordel finde information i et dansk rejsemagasin og derudover sørge for at huske følgende råd.

Pas på, når du er i flyet

Skal du med fly for at nå din destination, skal du allerede her starte med at tage dine forbehold. Som bekendt er der i flyet mange mennesker på meget begrænset plads. Derfor er der også ekstra mange bakterier, som man skal passe på ikke at blive syg af. Håndsprit er her din nye bedste ven på flyet – brug den inden du spiser og efter du har været på toilettet, så du mindsker mængden af bakterier omkring dig.
En anden god huskeregel til flyveturen er at have varmt tøj med. Selvom du måske skal ned til et varmt land, er der ofte koldt i flyveren. Mange oplever at blive syge allerede når de rejser, fordi de ikke hargodt med tøj på i flyet. Vær derfor sikker på, at du er godt dækket ind på flyveturen, så du ikke kommer til at fryse.

Pas på, når du er på restaurant

En anden klassisk måde at blive syg på ferien er ved madforgiftning. Tjek altid om maden er frisk, og stil gerne spørgsmål, hvis du ikke følerdig helt tryg ved maden, når du er på restaurant. Er restauranten ikke ren, gør du klogt i at finde et andet sted – også selvom det måske er lidt dyrere. Hygiejne skal man aldrig gå ned på, hvis man vil undgå at blive syg på ferien. Sommetider er det dog ikke restauranten skyld, at du får det dårligt. Pas på for eksempel på med at drikke vand direkte fra hanen. Vand i andre lande er nemlig sjældent lige så rent som vandet i Danmark, hvilket giver risiko for sygdom, fordi din mave ikke kan holde til bakterierne i vandet.