Gode råd til at sikre en optimal internethastighed

Synes du nogle gange, at computeren er langsom til at uploade, og er det især et problem, når I er mange på internettet hos dig? Da bør du teste, om din internethastighed fungerer optimalt. Men hvordan gør du? Det vil du kunne læse mere om i denne guide.

Det skal du gøre trin for trin

Følg denne proces for at lave en undersøgelse af dit internets hastighed:

  • Start med at lukke alle browsere og programmer ned, som kører via internettet
  • Tilslut computeren til routeren med et ethernet kabel
  • Slå WiFi fra
  • Sluk for alle enheder, som anvender nettet i det rum, du er i
  • Start herefter bredbåndsmåleren

Det bør nævnes, at der er mange elementer, der spiller ind, når du skal undersøge internethastigheden. Men med de ovenstående trin kan du lave en meget præcis test. Hvis du vil endnu mere præcist på den reelle internethastighed, kan du også se på, hvor nye kabler, programmer og enheder er. Jo nyere jo bedre. Desuden er det også vigtigt, hvor mange der bruger det samme bredbånd som dig.

Du kan bruge denne test til både ADSL, fibernet og mobilt bredbånd.

En af årsagerne til, at det er en fornuftig idé at tjekke ens internethastighed er, at du finder ud af, om du rent faktisk får det du betaler for. Ifølge EU kommissionen, er det kun i gennemsnit 75%, der får den internethastighed, de er blevet lovet.

Fibernet er populært blandt danskerne

Fibernet er blandt danskernes fortrukne bredbåndsløsninger. Det giver en lynhurtig hastighed, hvilket flere end 500.000 private og virksomheder benytter i Danmark. Med dette kan I være flere på, uden at hastigheden falder, og du kan uploade og downloade hurtigt.

Med en ADSL-forbindelse – som er den traditionelle forbindelse til internettet – kan du opnå en hastighed på 40 Mbit/s, mens du med fibernet kan få opnå 500/1.000 Mbit/s. De tal taler vist for sig selv.

Derudover er begrebet Internet of Things er kommet for at blive, som virker optimalt med en hurtig internethastighed. Teknologien betyder, at elektroniske enheder kan kommunikere med hinanden, som kan hjælpe dig i din hverdag. Vil det for eksempel ikke være nemt, hvis du kunne have en vask klar, når du kommer hjem fra arbejde? Vasken kan startes automatisk, så det passer med, at den er klar, når du får fri via Internet of Things.