Indretning af 1-værelses lejlighed

I mange byer er der gode muligheder for at få en 1-værelses lejlighed, da mange fravælger dette, fordi man ønsker en lejlighed med flere rum. Men vil man bo i en by, hvor der sker noget samtidig med, at boligmarkedet er tårnhøjt i skrivende stund, så kan det være urealistisk at betale for en større lejlighed. Så er det godt, at man kan gøre meget med indretningen. På den måde kan du også få råd til din helt egen bolig. Så behøver du ikke irritere dig over, at dine roomies ikke rydder op eller tager opvasken. Der kan du selv bestemme.

Det kan godt være, at det kræver et mindre lån ved indflytning – også selvom det er en 1-værelses – når du også skal have indrettet dig ordentligt. Få da et overblik over mulige lån på kviklanet.

Indretning tips til din lejlighed

Det er klart, at det handler også om antallet af kvadratmeter, når du skal indrette din 1-værelses lejlighed. Derudover er der forskel på boligens struktur. Er køkkenet, der hvor stuen og sengen også er, eller er det for sig selv? Som udgangspunkt vil du i denne guide få tips til, hvordan du kan dele det store rum op, hvor du skal have både stue, soveværelse og måske køkken, samt hvordan du kan udnytte kvadratmeterne mest muligt.

  • Del rummet op med vinduer: Det er blevet meget moderne med newyorker-stilen, hvor man hen til sengepladsen deler rummet op med et vinduesparti. Det kan endda fås med en dør i, så du nærmest skaber et rum. Hvis der ikke er plads til en dør, kan du nøjes med en væg af vinduer, som deler rummet op. Ønsker du mere privatliv derinde kan du også hænge gardiner op foran vinduerne.
  • Mal lyse vægge for at få rummet til at se større ud: For at få rummet til at se større ud, kan man med fordel vælge lyse farver på de korte endevægge, som får rummet til at se større ud.
  • Vælg en seng med opbevaring: På den måde udnytter du pladsen i højden til alt dit grej.
  • Reol med bagbeklædning som rumdeler: Skal du have en opdeling i rummet, kan du vælge en reol, som står stabilt, særligt hvis den skal placeres midt i rummet. Tit vil bagsiden ikke se pæn ud, men du kan få beklædning, som er pænt. Med nogle kan du endda bruge den som en opslagstavle, hvor du kan dele ferieminder eller andet.

Hvidt er det nye sort

For at få rummet til at se større ud, så er det bedste at vælge så mange hvide eller lyse møbler som muligt. Selvfølgelig skal der også være plads til mere anderledes farvede møbler, der skaber hygge. Det er også vigtigt. Men er fokusset på at få rummet til at virke større, så skal du gå efter hvide møbler.