Sov godt med en ny topmadras

En ny topmadras kan give dig en bedre komfort og aflastning, når du sover. Du kan tjekke om din gamle topmadras er slidt op ved at trykke på den med tommelfingeren på undersiden og resten af fingrene på oversiden. Når du trykker sammen, skal topmadrassen gerne føles spændstig og blød. Hvis den er flad, føles hård og ikke kan give efter, så er det tegn på, at du bør udskifte din topmadras. Med en ny topmadras kan du enkelt og billigt forny din seng. En god topmadras er vigtigt i forhold til at få den bedst mulige komfort og søvnoplevelse.

Latex eller memoryskum?

Helt overordnet er der to slags topmadrasser, du kan vælge i mellem – nemlig latex eller memoryskum. Latex er det mest populære valg. Det er et naturligt materiale, der føles meget fleksibelt, når man ligger på det. Samtidig holder det ikke på varmen, så hvis du sveder eller bare har det varmt om natten, så vil latex være et oplagt valg til dig. Memoryskum er velegnet til folk, der fryser om natten, da det holder på varmen. Hvis du sætter en hånd i memoryskum og fjerner den med det samme, så vil du stadig kunne se hånden i madrassen et lille stykke tid efter. Denne effekt gør at man synker lidt ned i topmadrassen og føler sig omsluttet af den. Med latex vil du opleve et spændstigt underlag.

For at beskytte topmadrassen mod sved og slid er det en god ide at ligge en tynd rullemadras henover. En rullemadras i bomuld er nem at tage af og vaske. Det er en billig måde at forlænge levetiden på din nye topmadras.

Er din seng slidt op?

Hvis selve sengen er slidt op, så er pengene bedre givet ud ved køb af en helt ny seng og ikke blot en ny topmadras. Når du køber en ny seng hos Bedre Nætter, så medfølger der en god topmadras i købet, hvor det er muligt at vælge enten en topmadras af latex eller en af memoryskum. Læs meget mere om valg af topmadras her.