Skab nærvær i hjemmet

Selvom indretning for mange ofte handler om, hvordan man skaber et funktionelt hjem, hvor der er plads til alt det praktiske, så kan det også være vigtigt at fokusere på, hvordan man skaber nærvær og hygge der, hvor man opholder sig. Det kan gøres på flere måder, og denne artikel kigger på nogle af de simple tips.

Nærvær i hjemmet kan være en svær opgave at løse, fordi tingene i udgangspunktet også skal være praktiske og funktionelle. Dog findes der masser af gode måder at skabe nærvær på, uden at det behøver at gå ud over den praktiske indretning. Det får du her nogle bud på.

Hyggekroge

Selvom de store rum skal bruges fornuftigt, er det ofte muligt at skabe nogle kroge og afskærmninger i hjemmet, som er meget behagelige. Her kan man læne sig lidt tilbage og måske endda sidde og arbejde, imens man stadig har kontakt til resten af hjemmet. I en sådan krog eller afskærmning kan man eksempelvis have en sovesofa stående, hvis man har pladsen til det.

En sovesofa er smart, fordi den kan slås ud og bruges som seng, men den kan også stå som en helt almindelig sofa, hvor man kan flade ud og slappe af. Find et stort udvalg af sovesofaer her og få en idé om, hvad der passer ind i netop dit hjem.

Hyggelig belysning

Belysningen har ofte meget at sige i forhold til, at et rum kan være nærværende. Hvis belysningen er for lav, kan det virke mørkt og dystert, og hvis den er for høj og ukontrolleret, kan det nærmest virke afskrækkende. Derfor handler det også her om at finde den rette balance.

Det kan man eksempelvis løse med LED-belysning, som giver mulighed for at dæmpe og styrke lyset efter behov. Disse pærer kan sættes op de steder, hvor der kan være varierende behov for lys, så man simpelthen kan justere, som man ønsker det. Det gør det nemt at tilpasse sig sine behov.

LED-belysning kan i øvrigt også bruges, hvis man har områder i hjemmet, som både skal bruges til fokuserede opgaver og mere løse ting. Man kan variere styrken og gøre det nemt at rette lys mod de steder, hvor der er brug for mest lys.

Fællesskab

Som udgangspunkt handler nærvær ofte om, at man skaber noget sammen. Det vil sige, at man i hjemmet har nogle steder, hvor der er mulighed for at lave nogle sociale ting i fællesskab. Det kan eksempelvis ske ved, at man indretter stuen, så der er mulighed for at sidde og spille spil sammen, se film eller noget helt tredje.

Køkkenet kan også sagtens gøres til et hyggeligt område, hvor hele familien samles og snakker om dagen, der er gået.