Bliv bikiniklar i dit eget hjem

Det er en tanke, som strejfer os hvert år – for mange af os i januar måned. Men ligeså snart vi kommer til februar, så har vi svært ved at holde den slanke linje. Og så er der lang tid til maj måned, hvor sommeren indtræder. I denne guide får du råd til, hvordan du kan blive bikiniklar denne sommer. Lav mad fra bunden i dit hjem er et af de gode forslag.

 

Maden er altafgørende

Når man sætter sig for at skulle tabe nogle overflødige kilo, så tænker de fleste straks, at så skal der trænes. Og det er også en rigtig god idé i forhold til vægttab. Men hvad mange ikke ved er, at madindtaget fylder mest. Det siges, at 80 % i forhold til vægttab eller en sundere livsstil omhandler det, du kommer i munden. Så kommer motion i anden række. Første fokus er derfor at se på, hvad du spiser.

 

Det nytter ikke noget at begynde at skifte hele dit køleskab ud med grøntsager, hvis det ikke er det, du er vant til at spise. Du skal ikke se det som en kur, men som en livsstilsændring, hvis du tænker langsigtet og også vil stå skarpt i bikinien til næste sommer. Forskere og kostvejledere har fundet ud af, at kure er en kortvarig løsning. Og vender du tilbage til den gamle livsstil efter en kur, så tager du bare det hele på igen og måske endda mere til.

 

En god idé er så vidt det er muligt at undgå færdigprodukter, da disse indeholder mere ”skjult” sukker og fedt, end du lige tror. Ved, at du selv laver mad, kan du selv styre, hvor meget sukker der kommer i maden.

 

Tag små skridt. Du kan jo starte med at skrue op for grøntsagerne på tallerknen og ned for kulhydrater såsom pasta, ris og kartofler, så du får mere grønt. Det er en lille forskel, men en forskel, som kan gøre underværker på den lange bane. Du kan også holde slik og usunde sager til weekenden, hvis du spiser dem hver dag nu.

 

Træning i hjemmet eller en gåtur

Er du nybegynder, så kan en gåtur eller lave lidt styrketræning for kroppen være nok til dig i første omgang. Du kan læse alt om træning her. Er du mest til at være i naturen, så bør du tænke i motionsformer i naturen. Det kan være løb, cykling eller måske fodbold. Nyder du derimod at være hjemme, når du endelig har fri for arbejde, kan du også få en motionscykel eller andet til hjemmet.