Trampolin eller ej?

Bliver du som forældre konstant plaget af dine børn, som vil have en af de store trampoliner i haven? Så burde du måske give efter, for der er faktisk flere fordele ved det store stykke legetøj. Læs mere om dem her.

Velkendt legetøj

I de fleste børnefamiliers baghaver vil det i løbet af den lunere sæson være muligt at finde en havetrampolin. Trampolinen er efterhånden et af de mest populære stykker legetøj, der er at finde hos familier i Danmark – og også et af de største. Her bolter børnene sig og hopper rundt – nogle gange flere meter oppe i luften, inden de igen daler ned. Og alt imens lyder latteren og de glade stemmer fra de legende og forpustede børn.

Udviklingen med at købe en havetrampolin er således taget kraftigt til, og den er blevet utrolig populært inden for de seneste år. Og heldigvis er det en yderst positiv udvikling.

Trampolinen kombinerer leg med motion. Når børnene eller endog også de barnlige sjæle hopper rundt, styrkes konditionen, evnen til indlæring, balancen, koordinationsevnen samt den generelt lyst til at bevæge sig, idet det at bevæge sig pludselig er blevet en sjov beskæftigelse, der kan foretages sammen med venner og familie. Og alt imens at børnene hopper rundt og efterhånden lærer sig selv nye måder at hoppe på og måske at lave mindre tricks, vil de også opnå en følelse af succes. Det vil på sigt kunne føre til en større selvfølelse og en langt bedre selvopfattelse, idet man pludselig kan noget nyt, som har krævet en masse træning.

Voksne kan også få stor glæde af en trampolin, idet en sådan fordrer en lidt blødere form for motion, hvilket især er fordelagtigt for dem, som for eksempel har skader i knæet, leddene eller ryggen. Trampolinen kan således gøre det ud for en løbetur, som er en knap så mild form for motion, idet den ligeledes styrker konditionen.

Få information online

Ønsker du at få mere viden om havetrampolinerne og læse om, hvilken du skal vælge for at få en som opfylder din families behov? Så få mere information her.