De 5 største energibesparende renoveringer

Der findes mange typer af energirenoveringer, der kan være givende for din bolig. Der er dog en række renoveringer og forbedringer, der giver mere markante resultater end andre, hvis du er bosiddende i en ældre bolig. Derfor er det også en god idé, at det er netop disse, der er dit primære fokus til en start, da de giver afkast på kortest mulig tid. Hvad du bør vælge afhænger dog i høj grad af din boligs nuværende energimæssige stand og hvad din målsætning er.

De mest energisparende renoveringer

Hovedparten af de energimæssige renoveringer og forbedringer, du kan lave på din bolig, vil i sidste ende resultere i en besparelse på enten varme- eller strømregning. Der er dog – som sagt – en række energirenoveringer, der giver et bedre resultater end andre. I denne forbindelse er der mere specifikt tale om følgende:

  1. Optimering af kedler (ca. 50%)
  2. Klimaskærm og isolering (ca. 25%)
  3. Varmeanlæg (ca. 13%)
  4. Vinduer (ca. 6%)
  5. Elvarme/rumvarme (ca. 2%)

Skal jeg vælge én af de mest energisparende renoveringer?

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at investere i en energirenovering, så skal det naturligvis nævnes, at du ikke nødvendigvis skal vælge én af de fem mest energisparende renovering. Der er mange andre steder, hvor du kan tage fat. De fleste vælger dog at starte med isolering af deres bolig, hvilket kan være isolering af hulmur, loft, kældervægge eller noget helt fjerde. Andre starter med udskiftning eller optimering af kedler, da det er yderst givende.

Du bør vælge din primære energirenovering med udgangspunkt i din målsætning. Hvis du vil ønske varmetabet i din bolig, så er isolering den bedste løsning. Vil du gerne hæve værdien af din bolig, så er det en god idé at installere energivinduer. Vil du gerne nedbringe varmeregningen, så kan du optimere din kedel. Der er mange muligheder, hvorfor det er vigtigt, at du har et klart overblik over dit endelige mål. At renovere kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man har tiltænkt uforudsete udgifter med ind i budgettet. Står du pludseligt og mangler penge, så kan du hurtigt og nemt tage et lån på nettet og derved sørge for, at der igen er styr på finanserne.