Pas på knæene, når du begynder at løbe

Motion er en vigtig ting at integrere i hverdagen. Det er godt for vores helbred og vores humør, og det kan være med til at give os langt mere overskud hver eneste dag, hvis vi løber regelmæssigt. Det gør vores muskler stærkere, og samtidig får du stærkere knogler af at løbe. Endnu en fordel er, at løb gør din krop mere modstandsdygtig over for stress, da en god fysisk form giver færre stresshormoner og mere glæde. Dit immunforsvar bliver stærkere, og hermed kan det hjælpe med at undgå en lang række sygdomme. Løb er godt for os, og derfor kan du roligt påbegynde løbetræningen.

Sådan kommer du i gang med løb

For nogle mennesker er det let som en leg at begynde løbetræningen, mens det for andre er en hård kamp. Ikke desto mindre kan det varmt anbefales at følge et løbeprogram, hvis du ønsker at blive en god løber. Løbeprogrammet kan fortælle dig, hvor langt og hvor mange gange om ugen du skal løbe, for at nå op på den ønskede distance. Det kan hjælpe dig godt på vej, så du ikke starter alt for hårdt ud, og hermed ender med skader eller lignende.

Ud over et løbeprogram, er viljestyrke enormt vigtigt at have, når det gælder om at blive god til løb. En løbetur bliver kun til en succes, hvis du har ja-hatten på og virkelig har motivationen til at klare den pågældende løbetur godt.

Vælg de rigtige løbesko

Inden du påbegynder løbetræningen, er det meget vigtigt at vælge de rigtige løbesko. Mange mennesker vælger at hive et par gamle træningssko frem fra skabet, eller at købe lige præcis det par, der er på tilbud i sportsbutikken. Dette er dog langt fra en god idé for alle. Derfor anbefales det at få lavet en løbetest, som kan fortælle dig, lige præcis hvordan din løbestil er. Herefter kan du købe et par løbesko, som understøtter din løbestil bedst muligt. Ved at løbe i de helt rigtige sko, gør du dine ben og fødder en stor tjeneste, og det vil kunne sørge for, at mange løbeskader undgås. Løb i de forkerte sko er nemlig meget hårdt for benene, og hermed medfølger desværre tit mange skader.

Pas på knæene

Løb er kendt for at være hårdt for bentøjet, og mange løbere ender også med at få skader i benene. Derfor er det vigtigt at passe godt på sin krop når man er løber, hvis man vil undgå skader. Hvis du døjer lidt med ømme knæ under løb, eller hvis du blot ønsker at passe lidt på dine knæ, kan du vælge at bruge et knæbind. Et knæbind kan sørge for, at dine knæ bliver udsat for mindre belastning, og hermed kommer løbeturen ikke til at være lige så hårdt for dine knæ. Hvis du oplever smerter under løbeturen, er det en god idé at gå eller at stoppe turen helt, da det er kroppens tegn på, at noget ikke er, som det skal være.