Trænger du til en ny støvsuger?

Vi kender vist alle det med, at støvsugeren bare ikke rigtig fungerer. Det kan både være fordi, den ikke suger optimalt, at hjulene ikke fungerer, at støvsugerhovedet sidder løst eller noget helt fjerde. Det kan være et stort irritationsmoment, men alligevel får man ikke lige købt en ny. Det kan der være flere grunde til. Markedet i dag er kæmpestort, og det kan derfor virke uoverskueligt, hvilken støvsuger, man skal købe.

Hvilken støvsuger skal jeg vælge?

Ønsker du en støvsuger til den daglige rengøring af huset, er der overordnet set to forskellige typer med hver sine fordele og ulemper. Der er den almindelige støvsuger og den poseløse støvsuger. De fleste almindelige støvsugere vil have både en høj rengøringsevne, en god holdbarhedstid og et forholdsvist lavt støjniveau. De kan fås til gode og varierede priser, og ofte følger kvaliteten også prisen. Som du helt sikkert ved, vil poserne hele tiden blive fyldte, hvilket har flere konsekvenser. For det første vil sugeevnen forringes, når de bliver fyldt. For det andet vil poserne løbende skulle skiftes, hvilket kan være besværligt. For det tredje vil udskiftningen kræve en rigtig stor udgift til støvsugerposerne. Ved at købe en poseløs støvsuger opnår du derfor en rigtig stor besparelse, da du undgår denne udgift. Dog er de poseløse støvsugere for det meste en del dyrere ved køb. De er heller ikke særlig gode for allergikere, og deres støjniveau er forholdsvis højt. Til gengæld er deres holdbarhed generelt god, du undgår køb af nye poser og sugeevnen vil forblive den samme hele tiden.

Flere overvejelser

Udover valg af støvsugertype er der en række andre overvejelser, du også kan gøre dig. Ønsker du for eksempel en støvsuger med speciale i dyrehår eller med speciale i allergivenlighed, så er det også muligt at få. Nogle støvsugere er mere lydsvage end andre, og nogle støvsugere er også bedre til at rengøre tæpper end andre. Alt dette kan du læs mere om via dette link, hvor du nemt og hurtigt kan skabe dig et overblik over de forskellige muligheder.