5 gode råd til at spare penge i hjemmet

Som boligejer er der en række forskellige ting, som du med stor fordel kan overveje at gøre, hvis du er interesseret i at sikre dig, at du reducerer de løbende udgifter, man som boligejer nu engang skal regne med at have måned efter måned.

Vi vil i denne artikel give dig en række konkrete råd, som kan sikre dig tusindvis af kroner i årlig besparelse. Vi håber, at artiklen hjælper dig godt på vej til at træffe de rette beslutninger, der kan hjælpe dig til en væsentlig årlig besparelse.

Overvej udskiftning af vinduer i hjemmet

En af de større poster, man som boligejer har i udgifter hver måned må utvivlsomt siges at være de omkostninger, der er til varme i boligen – og jo større bolig man har, jo mere fylder denne post i budgettet. Derfor er der slet ingen tvivl om, at det kan være en særdeles god idé, at man sørger for at gøre sig nogle tanker omkring muligheden for at få de vinduer, man på nuværende tidspunkt har i sin bolig ud med nogle nye og mere energivenlige af slagsen.

Har du en bolig, som er bygget for en del år tilbage, og boligen har haft de samme vinduer i en længere årrække, så kan der faktisk i rigtig mange tilfælde vise sig at være en endog ganske betydelig besparelse at finde ved, at man sørger for at se nærmere på lige netop denne mulighed.

Fordelen ved at man går ud og ser nærmere på muligheden for at gøre sig et køb af energivenlige vinduer er, at netop denne type af vinduer sikrer, at der ikke trækker lige så meget kold luft ind ude fra. Dette gør, at du vil kunne undgå at skulle skrue lige så meget op for varmen i hjemmet, som du måske ellers ville skulle. Lige netop dette er i høj grad blandt en af de ting, der kan have rigtig meget at sige – og derfor er det helt klart en overvejelse værd. Som tilføjelse er det desuden værd at bemærke sig, at man ved at lave en udskiftning af sine vinduer samtidig også vil kunne drage nytte af den væsentlige fordel, at nye vinduer er en af de ting, der kan være med til at øge værdien af ens bolig.

Hulmursisolering af boligen

En anden varmebesparende løsning for dig som boligejer foruden det at udskifte vinduer er hulmursisolering.

Det forholder sig nemlig således, at hulmursisolering også er med til at sikre, at boligen kan holde bedre på varmen. Lige netop denne type af isoleringsarbejde er i høj grad noget, der kan vise sig at ende med at være en særdeles nyttig investering, for tit og ofte vil det være muligt at kunne opnå nogle særdeles betydelige besparelser – og derfor er der også mange, der i tidens løb har valgt at få foretaget dette.

En ting, der samtidig er værd at bemærke i forhold til varmebesparende isolering er, at der vil forelægge mulighed for, at du som boligejer vil kunne få et tilskud til at få foretaget netop denne udskiftning.

Energimærkerne på dine hvidevarer

De tidligere to nævnte ting relaterer sig til varmeforbruget i dit hjem. En anden post, der bestemt også i langt de fleste danske husstande udgør en væsentlig andel af de månedlige omkostninger, er udgifterne til strøm. Et væld af forskelligartede elektriske husholdningsapparater, som (i mange tilfælde) står tændt hver dag hele året rundt er helt bestemt også en af de ting, der godt vil kunne tage en hel del strøm, og det er derfor bestemt noget, der kan være en god idé at kigge lidt nærmere på, hvis du er interesseret i at sikre dig et lavere forbrug til strøm.

Den dag i dag er der god mulighed for at erhverve sig forskelligartede typer af hvidevarer til priser, der ligger på et særdeles fornuftigt niveau – også energivenlige hvidevarer. Og faktisk vil det for rigtig mange danskere godt kunne svare sig at udskifte gamle hvidevarer med nogle nye af slagsen, hvis de nuværende har en del år på bagen.

Årsagen hertil er, at der kan være en enorm forskel på strømforbruget på de gammeldags hvidevarer i forhold til en række af de nyere og mere energivenlige løsninger på markedet.

Hertil er det ligeledes værd at indskyde, at man i sit køkken jo har en hel del forskellige typer af hvidevarer, som alle sammen potentielt set kan sluge en hel del mængde strøm. Lægger man forbruget af strøm i køleskabet, ovn, kogeplade, emhætte m.v. sammen, kan det samlet set være lige netop disse ting, der udgør en ganske betydeligt andel af hele husstandens forbrug af strøm.

Derfor: Sørg for at undersøg hvilken energimærkning dine nuværende hvidevarer har – og såfremt du finder ud af, at de har en hel del år på bagen, og energimærkningen ikke er synderligt prangende, vil det på det kraftigste kunne anbefales, at du sørger for at gå ind for at se lidt nærmere på mulighederne for at få fundet dig et godt alternativ, der vil kunne hjælpe dig til at sikre, at du opnår en besparelse måned efter måned i lang til frem.

Brug energibesparende pærer

Pærer er bestemt ikke altid ens. Faktisk kan det i de fleste tilfælde være en relativ stor forskel, der er på en energipære og en ”alm” pære. I den forbindelse bør man desuden huske på, at man i en hel husstand tit og ofte har en hel del forskellige typer af belysning – og derfor også mange pærer, hvorfor det bestemt godt kan være en god idé, at man får kigget på muligheden for at få anskaffet sig nogle energibesparende pærer, således man derved vil have mulighed for at kunne sikre sig en velfungerende løsning, der kan minimere de kontinuerlige omkostninger til strøm til belysning.

Frys maden ned

Når aftensmaden er blevet tilberedt, er der desværre mange danskere, der ender med at smide de overskydende rester fra aftensmaden ned. Og det er en skam! Du kan ganske uden problemer med fordel sørge for at fryse maden ned, så du har mulighed for at sikre dig, at du kan få glæde af den senere hen.