Tips og gode råd til moderne belysning i boligen

Der findes små lejligheder og kæmpe huse, der findes de store boliger med mange små rum og skæve vægge og lofter, og der findes de mindre boliger, hvor det kan være svært at få skabt det helt rette lys, men i stedet føles rummene små og trange. Hvad kan man selv gøre for at genskabe det naturlige lys, og hvordan kan man købe sig til bedre lysindfald? Læs med her og find tips og gode råd til den moderne belysning i boligen.

Naturligt lysindfald – gør brug af naturens lys

Er der mulighed for at udskifte vinduer og døre i din bolig, er der gode grunde til at overveje at gøre det. For med store vinduespartier og døre samt ovenlysvinduer, er det muligt at skabe gratis lys uden at forhøje elregningen. Det koster selvfølgelig også penge at skifte til større vinduer og døre, men på længere sigt vil det både gavne elforbruget, som vil formindskes hvert år, og det vil i sær også komme rummets indretning og udtryk til gavn. Jo mere naturligt lys man kan lukke ind udefra, jo bedre. Herfra kan man selv justere lyset med hjælp fra gardiner og persienner, hvor meget og hvor lidt lys man vil lukke ind.

Optimal belysning med et diskret udtryk

Er man ikke til de mange forskellige lamper ned fra loft og vægge, og er pladsen trang i forhold til gulvlamper, kan indbygningsspot være en god løsning som belysning. Der bliver skabt et godt lysfald til hele rummet, og man kan sågar ned- eller fremtone lyset med en lys dæmper. Indbygningsspot kan installeres og monteres diskret oppe under loftet og være i plan med loftet, så man ikke er generet af hængende loftslamper.