Have for begyndere: Sådan kommer du i gang

Har du ikke de grønneste fingre, eller har du aldrig haft en have før, men pludselig er blevet husejer? Hjælpen er nær, for her finder du gode fif til, hvordan du kommer i gang som nybegynder.

Plantegning
Lav en plan over haven, hvor du får omridset de områder i haven, hvor der skal lægges terrasse, måske en urtehave, hvor børnene kan lege osv. Skab de perfekte rammer til de forskellige formål og tegn ganglinjer, der viser, hvor de forskellige spadestik skal tages.

Sig farvel til ukrudtet
Som starts proces er det vigtigt at få bugt med ukrudtet, så du ikke skal døje med det efterfølgende hver måned. Er haven af ældre dato, kan det godt betale sig at anskaffe sig, eller leje, en maskine, der vil ruske jorden op og tromle den flad igen efterfølgende. Når jorden ruskes op, er det nemmere at få fjernet ukrudtet helt i bund. Det vil tage sin tid, men kan virkelig gavne sig i det lange løb.

Indret i etaper
Gab ikke over mere, end du kan overskue. Start med terrassen og indret haven ud fra den. Har du for mange projekter i gang, kan det være svært at få afsluttet dem, og du risikerer at stå med et uoverskueligt projekt, når vinteren melder sin ankomst.

Inspiration udefra
Det kan være en stor hjælp af få råd og inspiration udefra fra folk, der har grønne fingre og ved, hvad der rører sig i haveuniverset. Tal med personerne i dit havecenter eller måske du har nogen i familien, der har en flot have, som du kan suge viden og nytte fra. Køb også havemagasiner, hvor du kan finde idéer til måder at indrette haven på.

Flotte udendørslamper til boligen

Ingen have uden smukke lamper. Når man nu anlægger en have, så handler det også om at udnytte den og opholde sig i den mest muligt.