Få din have klar til foråret

En have kan være med til at udstråle, hvem man er som person og derfor er det vigtigt at tage sig af sin have, så den ser flot og veltrimmet ud. Det kan dog ofte være en udfordring, hvis man ikke har det rette udstyr. Så hvis du står og mangler haveudstyr og gerne vil have din have klar til foråret, så kan du læse mere herunder og få nogle gode råd til, hvordan du vedligeholder din have.

Tips til vedligeholdelse af have

Der findes mange forskellige slags haver både store haver og små haver. Hvis man eksempelvis har en meget stor have, så er det bedre at anskaffe sig en større rotorklipper, men hvis man derimod har en almindelig have, så kan man nøjes med en plæneklipper.

Det første tip er, at man skal sørge for at fjerne møbler, legetøj, sten osv. fra haven, inden man skal trimme græsset. På den måde undgår man at ødelægge udstyret, og derved sikrer man sig en flot græsplæne og bevarer sit udstyr. Derudover er det også en god idé at fjerne mos, så der bliver plads til nye skud.

Det andet tip er at vande græsplænen især om sommeren, hvis der ikke kommer så meget regn. Det er vigtigt at vande græsplænen i varmen, så man undgår udtørrede steder og sørger for at græsplænen forbliver grøn.

Det tredje tip er at bekæmpe muldvarpe, da de hurtigt kan lave en masse huller i din græsplæne og derfor ødelægge plænen. Så for at slippe af med muldvarpe, så kan du købe nogle sakse i det nærmeste byggemarked og så placere dem i hullerne, som der står på instruktionen. Ofte er der ikke mere end 1 eller 2 muldvarpe og derfor kan problemet hurtigt løses med en fælde.

En flot plæne kræver arbejde

Det er langt fra nemt at få en flot plæne – det kræver en masse arbejde. Hvis man har det rette udstyr og bruger tid på sin plæne ved eksempelvis at trimme den ofte, vande den osv., så kan man få en smuk plæne på ingen tid.