Find den optimale belysning til din bolig

Vi trives bedst i vores bolig, hvis hjemmets rum har den helt rigtige belysning. Den skal helst ikke være for oplysende og skarp, den skal kunne skabe stemning og hygge, men samtidig give et godt arbejdslys til hjemmekontoret, køkkenet osv.

Vælg den rette belysning til din boligs mange rum

Køkkenet
I køkkenet har vi brug for et godt arbejdslys over køkkenbordet, men der skal samtidig være en hyggelig stemning, da det er køkkenet, vi samles i og hygger os omkring med venner og familie. Er dit køkken udstyret med overskabe, kan det være en oplagt løsning at implementere indbygningsspot, der kan give det rette lys til køkkenbordet.

Væglamper, der kan hænge ud fra væggen og som kan justeres i både højde og retning, er oplagt, hvis man ikke har overskabe.

Entreen
Skab en almen belysning i entreen, så du både kan rengøre med et godt arbejdslys men samtidig ikke blænder. Det skal kunne sprede lys fra alle vinkler, så der også kan blive oplyst i skabe og på hylder. Gå derefter efter lampeskærme ud af glas eller transparent materiale. På den måde vil lyset fra pæren spredes i et større omfang.

Over spisebordet
Belysningen over spisebordet skal ikke være for blændende, da det ikke er rart at sidde og spise ved, men samtidig skal man kunne se hinanden omkring bordet i en hyggelig og afdæmpet belysning.
For den optimale belysning over spisebordet, bør du derfor hænge 1 eller 2 lamper op, afhængigt af bordets længde, i en højde på 50 cm over bordet.

Badeværelset
Lyset på badeværelset skal være så naturligt som muligt, så hudfarve og former gengives så realistisk som muligt. Spejle med indbygget lys er optimalt til at lægge makeup i og skaber en hyggelig og smuk belysning til resten af badeværelset.